Intresseanmälan från företag inom tull

Av Anna Sjöström, YHiM

Lärande i arbetet (LIA) är en stort del av en Yh-utbildning. Ett gott samarbete mellan skola och näringsliv betyder oerhört mycket för oss som utbildningsanordnare och våra studerande. Grundidén är att det ska vara ett upplägg som även gynnar företagen som tar emot en LIA-studerande.


LIA innebär att en del av utbildningen är förlagd till en arbetsplats, men precis som med andra kurser ska utbildningsanordnaren utarbeta en kursplan för LIA och kursen ska betygssättas. 


Våra studerande är ute på två LIA-perioder. En under termin 2 och en i slutet av utbildningen (termin 3). Den stora fördelen med LIA är att den studerande utvecklas och lär sig i skarpt läge samtidigt som de utvidga sitt nätverk inom branschen. Företagen som tar emot en LIA-studerande kan ha stor hjälp och glädje av deras kunskaper, färdigheter och kompetenser under LIA:n men också en möjlighet att hitta kommande kompetenta medarbetare.


Vad roligt att ni är intresserade av att ta emot en studerande på deras LIA. Inom kort kommer vi att kontakta dig för att diskutera hur vi kan lägga upp ett bra samarbete. 

*
*
*
*
*
*
Laddar...